Remedii naturiste pentru astmul bronsic

remedii naturiste pentru astm bronsic

remedii naturiste

Astmul bronșic este o afecțiune pulmonară gravă cronică ce apare atunci când bronhiile se contracta atunci când aerul intră în plămâni

Ca reacție apare tusea cu expectoratie, senzația de sufocare și spasme ale musculaturii din bronhiole. Senzația de sufocare duce la crize astmatice, iar frecvența acestora poate fi diferită în funcție de stadiul bolii și de tipul de medicație administrată.

Atunci când crizele de sufocare se prelungesc sau se repetă la intervale scurte, apar transpirații reci, cianoză din lipsa de aer, tahicardie, anxietate și pot conduce la deces, prin insuficientă respiratorie sau cardiacă.

Astmul are anumiți factori declanșatori alergeni: climă, ceață de exemplu sau umezeală, dar și de unele substanțe sau materiale alergene, precum polen, praf, mucegai, fulgi, pene, par de animale, fibre de bumbac și lână, etc. Astmul se poate trata și menține sub control atât medicamentos, cât și prin remedii naturiste.

Printre cele mai populare leacuri naturiste pentru tratarea astmului se numără: infuziile cu flori de mușețel, șoc, lumanarica, petale de trandafir sau de mac roșu, gălbenele, lavandă, frunze de patlagina, muguri de mesteacăn, de plop negru și alun, cimbrișor, busuioc, rozmarin, isop, trei-frați-pătați, scai-vânat sau fructe de anason și fenicul.

Plantele se folosesc sub formă de ceai din care se consumă două sau trei căni pe zi. Ceaiurile au efecte antiseptice, antitusive, antihistaminice, antiinflamatoare și calmante. În combaterea astmului pot face decocturi din rădăcini de valeriana, care se fierb în apă. Decoctul din fructe de fenicul are efecte antibronsitice, expectorante și antiseptice. Acesta se prepară în 250 ml de lapte din două linguri de plantă.

Usturoiul este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru astm. Se fierb 25 de grame de usturoi în 200 ml de apă și se infuzează 10 minute. Se bea câte o cană în fiecare zi, iar rezultatele nu vor întârzia să apară. Semințele de in sunt bune și ele la ameliorarea astmului. Se fierb125 g de semințe în 400 ml apă, se adaugă peste ele zeamă de la trei lămâi + 400 g miere și se lasă la macerat 2-3 zile. Se consumă câte o linguriță înainte de mese. Pe lângă toate aceste tratamente de uz intern, există și unele remedii naturiste externe. Putem numi inhalatiile cu mușețel, tei, coadă șoricelului, semințe de mărar sau uleiuri de salvie, pin, brad sau molid.

Nota: Aceste sfaturi nu pot inlocui un tratament medical adecvat. Daca suferiti de astm bronsic, va rugam sa va adresati in primul rand unui medic specialist.