Argumente pro si contra etansarii vasului WC
Etansarea contactului dintre vasul WC si pardoseala starneste numeroase dezbateri intre clienti, instalatori si cei carora le place sa mestereasca singuri acasa. Este bine sa-ti etansezi imbinarea intre vasul de toaleta si podea sau nu? De fapt, aceasa etansare este o miscare destul de inteligenta.
Prevenirea scurgerilor
Problemele se invart in jurul eventualelor scurgeri de apa. Unii argumenteaza ca nu este bine sa etansezi piciorul toaletei pentru ca nu vezi cand aceasta curge. Multi spun ca etansarea piciorului ar opri apa dintr-un vas WC care curge, provocand daune dedesubt si in jurul ei, deoarece apa nu mai poate curge pe pardoseala.
Desi aceasta teorie are sens, este de fapt o afirmatie falsa. Un vas WC nu poate curge niciodata pe podea. Daca apar scurgeri la o toaleta, acestea vor avea loc prin podea si nu pe podea. Toaletele au tendinta de a curge in jos (in fundatie, subsol), iar cazurile in care apar scurgeri de la toalete pe podea sunt destul de rare, datorate fisurarii vasului WC. In plus, daca aveti de-a face cu o toaleta care curge, simpla stergere a mizeriei nu va rezolva problema. Sunt mult mai multe lucruri de facut pentru a o repara. Totusi, acest lucru nu justifica rationamentul de a etansa imbinarea toaletei de podea, in primul rand. Exista doua lucruri importante de luat in consideratie:
Etansarea previne mirosul neplacut
Da, baia este un loc care trebuie mentinut curat, dar poate fi un loc care poate emana cu usurinta mirosuri neplacute. Daca nu etansati vasul WC, v-ati putea trezi cu mirosuri mai putin placute in baie. In plus, etansarea pastreaza toaleta in siguranta. Acum, stiind rationamentul din spatele acestui proces, de ce sa nu doresti sa etansezi vasul WC? Ajuta la igiena baii si ofera un plus de protectie sanitara. Deci, daca nu ai facut deja acest lucru sau daca esti pe punctul de a inlocui o toaleta), nu uita sa etansezi vasul WC.