Avantajele utilizarii scuterelor electrice in traficul urban

scuter electric

Avantajele utilizarii scuterelor electrice in traficul urban

Dupa ultimele evenimente ce au avut in prim plan fenomene meteo extreme, oamenii se gandesc acum mai mult la tehnologiile cu cel mai putin impact nociv asupra mediului. Inventia vehiculelor electrice la modul general si a scuterelor electrice, in special, a fost considerata o descoperire majora din acest punct de vedere.

Zero emisii de CO2 pentru scuterele electrice

Producatorii de scutere electrice se lauda cu un transport urban cu continut zero de carbon, fapt ce protejeaza mediul inconjurator de emisiile nocive. Un astfel de vehicul este pozitionat ca unul dintre cele mai ecologice. Utilizarea scuterelor electrice este conceputa pentru a reduce rata incalzirii globale.

De asemenea, unul dintre principalele avantaje ale abandonarii in masa a vehiculelor pe combustibili conventionali in favoarea scuterelor electrice este reducerea intensitatii traficului si decongestionarea autostrazilor.

In mod normal, parcarea si depozitarea scuterelor electrice este, de asemenea, mult mai usoara si mai ieftina. Dar principalul avantaj il constituie emisiile zero de substante nocive.

Un astfel de vehicul are potentialul de a reduce semnificativ traficul urban. De exemplu, in Franta, 70% din calatoriile la munca si acasa nu depasesc 5 kilometri, potrivit Institutului National de Statistica si Cercetare Economica din Paris.

Se estimeaza ca in marile metropole ale Uniunii Europene, Statelor Unite ale Americii si chiar Chinei, scuterele electrice pot asigura mobilitatea miscarii in termen de 8 kilometri, ceea ce reprezinta 50-60% din totalul traficului respectiv.

Bateriile reprezinta cheia proliferarii scuterelor electrice

Problema sigurantei mediului intregului ciclu de productie a scuterelor electrice ramane deschisa. Cel mai important lucru la un vehicul electric e reprezentat de capacitatea bateriilor.

Producatorul de baterii israelian StoreDot, finantat de BP, a dezvaluit noua sa baterie. Echipand un scuter electric de la Torrot, aceasta se poate incarca la maxim in doar cinci minute. In mod obisnuit, producatorul de scutere spaniol Torrot specifica un timp de incarcare full a bateriei de patru ore.

Anul trecut, BP a investit 20 de milioane de dolari in compania StoreDot. Acum, ambele companii pretind ca – pentru prima data – un scuter electric echipat cu tehnologia bateriei StoreDot a fost complet incarcat in doar cinci minute dar, pana acum, n-a aparut nici o dovada video.

StoreDot doreste sa lanseze bateriile sale pentru scutere electrice in 2021. In a doua jumatate a anului 2020, incarcatoare similare pentru smartphone-uri vor veni pe piata, ce pot incarca, de asemenea, acumulatorul in cinci minute. Cu toate acestea, obiectivul major raman vehiculele electrice.

StoreDot planifica urmatoarea demonstratie atunci cand bateriile E-Scooter vor fi puse in vanzare: acestea vor putea incarca in cinci minute bateriile unui Mercedes electric cu o putere suficienta, pentru a rula neintrerupt o distanta de 480 de kilometri.

 

Sursa articolului: Bloomberg