Internetul si rolul sau in educatie

Internetul si rolul sau in educatie

Internetul si rolul sau in educatie

La ora actuala, societatea moderna este de neconceput fara cele mai recente tehnologii digitale si fara Internet, acesta patrunzand in toate sferele vietii noastre, inclusiv in educatie

Internetul ofera oportunitati excelente pentru dezvoltarea educatiei: invatarea la distanta si accesul la o cantitate mare de informatii. Dar, in acelasi timp, exista si problema protejarii copiilor de continutul negativ pe care acestia il intalnesc in cautarea de informatii utile pe Internet.
Punerea in aplicare a reformelor de piata in tara noastra si orientarea economiei nationale dupa regulile Uniunii Europene necesita oameni de afaceri si antreprenori capabili sa evolueze la un nivel calitativ superior de munca, un nivel in care Internetul joaca un rol semnificativ ca parte integranta a culturii, stiintei, economiei si educatiei.

Statisticile identifica doua motive principale pentru nivelul scazut al eficientei diferitelor tipuri de activitati ale organizatiilor interne

Primul motiv este nivelul insuficient de dezvoltare a relatiilor de piata si a infrastructurii de piata in tara noastra, unde Internetul joaca un rol semnificativ. Al doilea motiv este nivelul scazut de dezvoltare a culturii, abilitatile manageriale, nivelul insuficient de educatie a managerilor de la toate nivelurile.
Astazi, pentru a asigura competitivitatea unei companii pe piata mondiala, este necesar ca personalul sa nu aiba numai acele persoane care au cunostinte si cunostinte speciale si abilitati in domeniul lor de activitate, dar si aceia care sunt capabili sa caute informatii, sa invete lucruri noi, moderne. Si in acest aspect al educatiei, rolul Internetului nu poate fi subestimat.
Internetul nu a trebuit decat sa patrunda in educatie, pentru ca astazi sa fie peste tot. Nu exista o persoana care sa nu fi auzit despre Internet cel putin o data in viata sa. Datorita acestuia, avem posibilitatea de a primi informatii, stiri, de a viziona diverse resurse audio si video si de a comunica in retelele sociale. Accesul la Internet permite contactul virtual cu persoane aflate oriunde pe mapamond.
Tehnologiile informationale au introdus noi instrumente si modalitati de invatare in spatiul educational. In primul rand, se refera la educatia la distanta, care, avand mai multe avantaje in comparatie cu alte forme, devine din ce in ce mai populara in ultima vreme.