Mierea pentru raceli – naturala, eficienta, sigura

De ce este recomandata mierea pentru raceli

Miere de albine pentru raceli si gripa

Cu siguranta fiecare dintre noi a auzit ca trebuie sa consumi miere pentru raceli si gripa, dar nu toata lumea se gandeste la cat de utila este aceasta delicatesa naturala. De ce mierea este considerata unul dintre cele mai bune remedii populare pentru raceli si cum sa o folosesti corect pentru a obtine rezultate cu adevarat rapide, vom afla in acest articol.

De ce este recomandata mierea pentru raceli?

Beneficiile mierii de albine au fost descoperite cu multe secole in urma. Deja in antichitate, nectarul era folosit nu numai ca dulce, ci si pentru tratamentul diferitelor boli si in scopuri cosmetice. O utilizare atat de larga a mierii a devenit posibila datorita proprietatilor sale uimitoare, iar astazi oamenii inca folosesc acest produs util in tratamentul anumitor boli.

S-a dovedit de mult ca mierea pentru raceli si gripa ajuta la eliminarea simptomelor bolii si accelereaza semnificativ recuperarea. Expertii explica acest lucru prin urmatoarele calitati ale acestui elixir:

  • Bactericid si antiinflamator. Aceasta delicatesa produsa de albine din flori contine o cantitate imensa de substante active care actioneaza ca un antiseptic natural, lupta impotriva bacteriilor si reduc inflamatia. Prin urmare, produsul apicol este atat de eficient pentru raceala comuna si durerile de gat care insotesc adesea raceala.
  • Expectorant. Remediile cu miere de albine sunt excelente pentru tusea uscata si umeda, deoarece nectarul de miere este un mucolitic natural sigur.
  • Curatare. Mierea pentru raceli si gripa este folosita ca mijloc de eliminare a toxinelor care se formeaza inevitabil in timpul bolii. Produsul indeparteaza perfect majoritatea substantelor nocive, fara a provoca niciun rau organelor interne. In plus, are un efect bun asupra proceselor metabolice, care joaca, de asemenea, un rol important in eliminarea toxinelor.
  • Restaurator si tonic. Mierea pentru raceli ajuta la cresterea naturala a apararii organismului, deoarece contine multe vitamine si oligoelemente.

Bactericid si antiinflamatorPentru tratarea racelilor si gripelor, mierea poliflora este potrivita, dar totusi, expertii sunt de acord ca cea din tei va fi cea mai eficienta in acest caz. In ea sunt prezente substantele utile in cea mai mare cantitate. Pe locul 2 dupa tei se afla mierea din florile de trifoi dulce, pe langa calitatile antiseptice excelente, acest produs are si un efect analgezic dovedit. Mierea de flori salbatice si pajiste este populara datorita faptului ca combina proprietatile curative ale mai multor plante deodata.

Ca orice remediu, mierea de albine impotriva racelii trebuie luata cu mare atentie pentru ca in locul beneficiului asteptat, sa nu aduca rau organismului dumneavoastra. Desigur, potiunea este absolut contraindicata in prezenta unei alergii la aceasta. De asemenea, tratamentul racelilor cu miere nu este recomandat pentru diabet si hipertensiune arteriala. Nu este de dorit sa dati acest produs copiilor sub 3 ani, chiar si medicii vorbesc despre asta. Adultii, pe de alta parte, pot consuma cel mult 100 g pe zi: acest lucru va fi suficient pentru a obtine un efect terapeutic si, in acelasi timp, sa nu le dauneze sanatatii.

Preparate din miere pentru raceala

Mierea este una dintre cele mai accesibile remedii pentru tratamentul racelii, deoarece nu este dificil sa o achizitionezi si poti prepara cu usurinta amestecuri din ea acasa. Retetele de remedii pentru raceli pe baza de miere sunt foarte numeroase, iar mai jos le vom enumera doar pe cele mai populare dintre ele. La primul semn de raceala, tratamentul trebuie inceput cat mai curand posibil pentru a preveni dezvoltarea bolii.

Un amestec de lamaie-ghimbir cu miere de albine va face fata perfect acestei sarcini. Pentru a-l pregati, veti avea nevoie de radacina de ghimbir proaspata, 1 lamaie mica si 4 linguri de miere. Ghimbirul trebuie curatat si ras pe razatoare fina, citricele trebuie spalate bine si tocate printr-o masina de tocat carne impreuna cu coaja. Ingredientele zdrobite se amesteca cu miere si se pastreaza intr-un recipient de sticla la frigider. Amestecul terapeutic se consuma 3 ori pe zi cate o lingurita.

Daca nu ai ghimbir la indemana, poti prepara un tonic general pe baza de 2 componente – suc de lamaie si miere. Pentru un astfel de medicament, veti avea nevoie de 1 lamaie de marime medie si 100 g de miere de albine. Ingredientele sunt bine amestecate, iar din masa finita se ia o lingurita si se adauga in orice ceai cald din plante.

Vezi si: Remedii naturiste pentru astmul bronsic

Infuzia de tei cu miere va ajuta la eliminarea toxinelor si a febrei. Pentru a pregati o bautura sanatoasa si gustoasa, aveti nevoie de 2 linguri de floare de tei uscata in 0,5 litri de apa clocotita si lasati timp de 20 de minute. In infuzia filtrata, adaugati 2 linguri de miere si apoi consumati-o.

Mierea este un remediu eficient si sigur pentru multe boli, inclusiv raceli si gripa. Puterea vindecatoare a acesteia ajuta mult adultii si copii la tratarea racelilor, fiind una dintre cele mai bune daruri ale naturii care pot fi folosite in scopuri medicinale.