Cum si unde instalam aparatul de aer conditionat

aer conditionat

instalare aparat aer conditionat

Cumpararea unui sistem de aer conditionat este un eveniment care va promite confortul absolut in vremea caniculara

Cu toate acestea, inainte de a merge la magazin sa il cumparati, trebuie sa determinati unde puteti instala aerul conditionat in camera. Sistemul split are doua blocuri, iar instalarea fiecaruia are propriile sale nuante. Instalarea corecta a aerului conditionat poate fi facuta numai de profesionisti cu experienta. Pentru a intelege de ce este atat de important sa alegeti locul potrivit pentru instalarea sistemelor cu sistem split, sa vedem in ce consta si ce caracteristici de design are.

Ce este un sistem divizat

Sistemul split este alcatuit din doua blocuri – intern, care este situat in interior si extern, care se fixeaza in afara cladirii. In blocul extern sunt: un ventilator pentru a circula aerul prin schimbatorul de caldura cu aer; un condensator in care freonul este racit si condensat; un compresor pentru comprimarea freonului si fortarea acestuia in circuitul de refrigerare si o unitate de automatizare. In unitatea interna a sistemului split sunt: sistem de filtrare grosier si fin; un ventilator care sa circule aerul racit in camera; un schimbator de caldura de aer pentru racirea cu aer si jaluzele pentru a regla directia fluxului de aer.

Unde este mai bine sa aveti o unitate interioara

Unitatea interioara trebuie asezata in camera astfel incat fluxul de aer sa nu fie indreptat direct catre oameni. Altfel, utilizarea aerului conditionat in timpul caldurii poate provoca afectiuni precum raceala.

Instalarea unitatilor interioare si exterioare si traseul

Traseu se numeste comunicatiile freonului si legaturilor electrice dintre cele doua blocuri. Freonul este alimentat prin tevi de cupru, acoperite cu izolatie termica, care sunt conectate la blocuri cu ajutorul conductelor de soc. Conexiunea poate fi efectuata numai de catre specialisti calificati si cu ajutorul unor instrumente specializate. In cazul in care instalarea unui sistem separat se realizeaza in stadiul de reparatii in incapere, in peretii care sunt special construiti in acest scop sunt amplasate comunicatiile. Este important ca acestea sa fie cat mai accesibile. Daca incaperea a fost deja reparata, comunicatiile sunt plasate in cutia de deasupra peretelui.

Instalarea unitatii interioare

Unitatea interioara este amplasata in interior astfel incat jetul de aer racit sa nu intampine nici un obstacol in calea lui. Circulatia aerului in camera ar trebui sa fie uniforma.

Instalarea unei unitati exterioare

Unitatea exterioara este instalata astfel incat sa previna deteriorarea prin prabusirea turturilor, caderea ploii sau a zapezii. Este posibil sa instalati o unitate exterioara pe un balcon neprotejat. Locatia de instalare a unitatii exterioare trebuie sa ofere o usoara inspectie si intretinere.