Sfaturi pentru avocatii stagiari

cabinet avocat stagiar

sfaturi avocat stagiar

Tocmai ti-ai inceput cariera ca avocat? Iata cateva sfaturi de la cei cu experienta.

Ați absolvit școala de drept, ați acceptat o ofertă și sunteți gata să vă începeți cariera juridică. Dar, deși ar putea părea că este un drum neted de aici, încă mai aveți multe de învățat pe parcurs.
Vestea bună este că nu este moment mai bun decât ACUM pentru ca să începi să lucrezi la viitorul tău și nimeni nu ar trebui să-ți ofere sfaturi mai bune decât experții care au fost deja acolo. Mai jos gasiti cateva sfaturi pentru tinerii avocați care își încep cariera.

1. Ofera înainte de a cere

Cea mai bună modalitate de a dezvolta relații de afaceri puternice este de a gândi în mod proactiv la modalități de a ii ajuta pe ceilalți. În loc să cereți un lucru sau ceva, încercați să întrebați cum îi puteți ajuta. Veți fi uimiți de cât de mult vă ajutați, gândindu-vă în mod constant la modalități de a ajuta pe ceilalți

2. Găsiți o nișă în cadrul unei specialități

Cel mai bun lucru pe care un tânăr avocat îl poate face este să găsească un domeniu de drept ca specialitate. Acest lucru vă va face semnificativ mai valoros pentru o firmă de avocatură și veti fi cautat de potențialii clienți. De exemplu, deveniți expert pe un anumit tip de legi fiscale, cum ar fi investițiile de peste mări sau o zonă a dreptului imobiliar, cum ar fi litigiul privind defectele de construcție. Acest lucru va crește foarte mult valoarea dvs.

3. Gândiți ca un om de afaceri

Asigurați-vă că ați învățat mai devreme că (1) practica dreptului este de asemenea o afacere, (2) clienții dvs. sunt sursa dvs. de venit și (3) notorietatea numele dvs. este tot ce trebuie să construiti. Trateaza-ti clientii, adversarii si contactele asa cum ai vrea sa fii tratat si restul va veni de la sine. Deci, ieși afară și vorbește cu oamenii.

4. Folosiți-vă abilitățile pe care deja le aveti pentru a va creste valoare

Daca aveti aptitudini in calculatoare si mediul online, puteti imbunătăți prezența socială a firmei dvs. sau puteti ajuta la cresterea reputația online. Șeful tău va fi impresionat de asta cu mult înainte de a fi impresionat de următoarea scurtă prezentare.

5. Evaluați-vă interesele

A fi avocat implică cercetări și învățări constante în plus față de volumul de lucru obișnuit. Este mult mai util să-ți petreci „timpul liber” cu cercetarea legilor și a afacerilor dacă practici dreptul pentru un domeniu care te interesează.