Cum sa cumperi o masina de spalat vase

Întreținerea și repararea mașinii de spălat vase

Masina de spalat vase

Între clasificarea sunetului, cicluri, opțiuni, capacitate și viteză, iată ce trebuie să știți pentru a face o alegere în cunoștință de cauză atunci când alegeți o mașină de spălat vase.

Cumpărarea unei noi mașini de spălat vase poate fi dificilă. Intrați în orice magazin de aparate electrocasnice și veți vedea o mulțime de modele de aceeași înălțime și lățime, cu finisaje similare din inox și caracteristici aparent schimbabile. Dacă te-ai bazat pe aceeași mașină de spălat vase timp de mai mulți ani, acum oricare model din magazin este net superior. Cum o alegi pe cea care iți trebuie?

Din fericire, mașini similare au totuși diferențe drastice de la brand la brand și chiar de la model la model. Mașinile de spălat vase de azi sunt mai bogate în caracteristici și mai inteligente ca niciodată, așa că dacă știți ce să căutați, puteți sorta printre rânduri și să găsiți mașina de spălat vase care vi se potrivește cel mai bine.

Puterea de curățare a mașinii de spălat vase

Dintre factorii majori, cumpărătorii vor să știe care este performanța unei mașini de spălat vase. Totuși, performanțele de curățare sunt greu de prevăzut în funcție de producător sau preț.

Dacă vă clătiți sau vă răzuți vasele înainte de a le încărca, probabil că vor ieși curate din mașina de spălat vase, indiferent de modelul pe care îl alegeți. Curățătorii mai buni necesită pur și simplu mai puțină muncă din partea dvs. și se pot descurca chiar și cu murdăria mai dificilă.

Nivelul de zgomot

Spre deosebire de puterea de curățare, gradul de zgomot al unei mașini de spălat vase se corelează adesea în mod direct cu prețul său. Dacă doriți un model silențios, așteptați-vă să plătiți o sumă ceva mai mare. Totuși, chiar și modelele cele mai ieftine de azi sunt semnificativ mai silențioase decât mașina veche, care induce migrena.

Puteți căuta cu ușurință calitatea sunetului oricărei mașini de spălat vase. De asemenea, puteți căuta numărul modelului online, găsiți pagina producătorului pentru model și derulați în jos la specificații.

Gândiți-vă la locația mașinii dvs. de spălat vase și la ce înseamnă aceste calificări sonore pentru a decide dacă o actualizare va merita. Mașinile de spălat vase vechi au avut tendința de a evalua în jur de 80 dB, ceea ce înseamnă că erau destul de zgomotoase. Cu siguranță nu puteți avea o conversație în camera în care se desfășura, și probabil o puteați auzi în întreaga casă. Astazi, chiar și cea mai ieftină mașină de spalat vase are un nivel de zgomot sub 50 dB.

Viteză și cicluri

Cele mai multe mașini de spălat vase au o combinație între următoarele opțiuni de ciclu:

  • Normal: ciclul implicit pentru cele mai multe mașini de spălat vase. Înseamnă o încărcătură completă de vase cu o cantitate obișnuită de murdărie (resturi de mâncare). Evaluările de energie și sunet (precum și propriile scoruri de performanță) sunt măsurate cu ajutorul acestui ciclu.
  • Express: Curăță vase ușor murdare sau încărcături mai mici atunci când ai nevoie de o schimbare rapidă.
  • Auto: Folosește la maxim senzorii de mașină de spălat vase. Adapteaza timpul ciclului la o sarcina mixta pe baza cat de murdare sunt vasele.

Adesea veți găsi și aceste variante:

  • Dificil: pentru vase mai mari, cum ar fi oale și tigăi, sau vase obișnuite cu murdărie lipită.
  • China: Scade presiunea apei pentru veselă mai fragila, cum ar fi paharele de vin sau porțelan fin chinezesc.
  • Clătiți doar: O modalitate rapidă de a vă spăla vasele doar cu apă.
  • Eficient: Acest ciclu folosește mai puțină apă și energie. La unele mașini de spălat vase, durează puțin mai mult decât în mod normal. La altele, este destinat pentru farfurii mai puțin murdare.

Întreținerea și repararea mașinii de spălat vase

Atunci când cumpără un nou aparat electrocasnic, o persoană chibzuită se gândește și la modul în care trebuie întreținut pentru a se bucura de acesta cât mai mult timp. De asemenea, se gândește cum pot fi reparate posibilele defecțiuni în perioada de garanție și post-garanție.

Aproape 90% din problemele cu mașina de spălat vase pot fi rezolvate la un service de reparatii electrocasnice, deci fară să fie nevoie să cumpărați o mașină nouă. Există soluții pentru diverse probleme comune, cum ar fi: vasele nu ies curate, mașina de spălat vase scurge apă, sau mașina de spălat vase nu pornește.

Sunati la un service de reparatii masini de spalat vase atunci cand întâmpinați probleme, iar un tehnician se va deplasa la dvs pentru a le rezolva. Daca masina de spalat vase scoate zgomote dubioase sau nu mai functioneaza la parametrii initiali, intrebati un specialist care ar putea fi cauza. Repararea masinii de spalat vase atunci cand problema este abia la inceput poate fi mai ieftina decat daca asteptati mult timp, pentru ca piesa defecta initial ar putea produce si defectarea si altor componente.