Topul celor mai bogati afaceristi britanici include trei rusi

Pusculite dedicate afaceristilor britanici.

Topul celor mai bogati afaceristi britanici include trei rusi

Trei afaceristi rusi se numara printre cei mai bogati oameni din Marea Britanie. Evaluarea recenta, compilata de editia britanica a publicatiei Sunday Times arata ca cel mai bogat dintre ei este Alisher Usmanov.

Roman Abramovici retrogradeaza de pe locul 9 pe 12

Averea lui Usmanov este estimata la 11,68 miliarde de lire sterline (locul 7 in clasamentul general al afaceristilor britanici miliardari). Anul trecut, acest om de afaceri rus, originar din Uzbekistan, s-a clasat pe locul opt, cu o avere de 11,34 miliarde de lire sterline.

De asemenea, se remarca faptul ca in acest an antreprenorul a donat Rusiei 118 milioane de lire sterline in 2020 pentru a combate coronavirusul. Alisher Usmanov este principalul beneficiar al USM Holdings, grup ce controleaza companiile Metalloinvest, Megafon, precum si o participatie la Mail.Ru Group.

Omul de afaceri rus, fondatorul Grupului Alfa, Mikhail Fridman a ocupat anul acesta locul 11 ​​in clasament. Averea sa este estimata de Sunday Times la 10,23 miliarde de lire sterline.

Cunoscutul miliardar rus Roman Abramovici, proprietarul clubului londonez de fotbal Chelsea, principal proprietar al companiei de investitii Millhouse si principal actionar al multinationalei Evraz, a cazut de pe locul 9 anul trecut, pe locul 12. Potrivit publicatiei britanice, valoarea activelor sale este de 10,16 miliarde de lire sterline.

Familia Dyson este lider in topul afaceristilor britanici miliardari

Liderii ratingului din acest an au fost omul de afaceri britanic, inventatorul, fondatorul companiei Dyson, James Dyson impreuna cu membrii familiei sale. Averea lor este estimata la 16,2 miliarde de lire sterline. Locul al doilea pe lista a fost impartit de indienii nascuti in Anglia, Shri si Gopi Hinduya, proprietarii Grupului Hinduja, si fondatorii grupului Trans World, fratii David si Simon Ruben, ale caror averi erau estimate in mod egal la 16 miliarde de lire sterline.

Printre primii zece oameni cei mai bogati din Marea Britanie se numara si afaceristul si filantropul britanico-american Leonard Blavatnik, omul de afaceri britanic Jim Ratcliffe, care detine multinationala INEOS, precum si ducele de Westminster, Hugh Grosvenor.

De asemenea, este de remarcat faptul ca averea totala a celor mai bogati o mie de afaceristi britanici totalizeaza 743 miliarde de lire sterline, in scadere cu 29 de miliarde fata de anul trecut.