Veninul de albine împotriva reumatismului

Venin de albine reumatism

Veninul de albine

O dată cu înaintarea în vârstă, multe persoane suferă de dureri reumatice, inflamaţii ale tendoanelor şi chiar scleroză multiplă. Toate aceste maladii grave îşi găsesc leacul în terapia cu venin de albină.

Terapia este considerata deosebit de eficientă, cu singura condiţie să nu vă fie frică de insecte. Şi asta pentru că procedura presupune să vă lăsaţi înţepaţi de albine.

Apiterapia pare la îndemâna oricui, dar medicii nu vă recomandă s-o încercaţi acasă. Pe lângă riscul unei reacţii alergice, un specialist va monitoriza şi efectul pe care veninul îl are asupra bolii şi va stabili durata și intensitatea tratamentului.

Principalul efect al veninului de albine este antiinflamator şi sedativ. Veninul de albine intăreşte imunitatea şi e un medicament  valoros și eficace pentru bolile reumatice. Nu există apicultor bolnav de reumatism.

Veninul de albină stimulează producerea de anticorpi şi îmbunătăţeşte circulația sanguină. Inflamația tendoanelor răspunde foarte bine la terapia cu venin de albine. Durerile cronice de spate şi gât sunt mult atenuate de un astfel de tratament. Medicină consemnează chiar şi cazuri de pacienţi cu scleroză în plăci care au înregistrat o atenuare a simptomelor după tratamentul cu venin de albine.

Tratamentul cu venin de albine este ușor de efectuat și simplu.

Albina este luată din stup, cu ajutorul unei pensete, se pune pe zona de tratat şi este lăsată să înţepe. Frecvenţa înţepăturilor este decisă de medic și depinde de pacient şi de afecţiune. Dacă se face preventiv, tratamentul durează o lună, 2-3 înţepături pe săptămână, iar dacă afecţiunea este cronică, tratamentul se prelungeşte.

Efectele secundare ale veninului de albină sunt limitate, deoarece inflamarea şi durerea sunt de dorit. Totuşi, există riscul unei reacţii alergice și este bine să se efectueze un test de alergie înainte de începerea unui astfel de tratament.

Persoanele care au urmat acest tratament mai puțin convențional au mărturisit atenuarea simptomelor bolii și chiar vindecarea completă, iar costurile acestui tratement nu sunt uriașe fiind la îndemână tuturor.