Terapia cu delfini

delfini

Terapie cu delfini

Terapia cu delfini a fost utilizata de mai multi ani pentru a trata pacientii subdezvoltati, pentru a scapa de conditiile stresante si pentru a imbunatati fondul emotional. Aceasta tehnica este deosebit de relevanta in tratamentul pacientilor tineri care percep terapia ca un joc distractiv.

Esenta terapiei cu delfini

Scopul principal al acestei tehnici este de a scapa de senzatiile dureroase si de a avea un efect pozitiv asupra proceselor emotionale si fiziologice din corp. Terapia cu delfini are ca scop obtinerea urmatoarelor rezultate:

 • cresterea stimei de sine;
 • obtinerea de energie pozitiva;
 • reaprovizionarea emotiilor lipsa;
 • imbunatatirea dezvoltarii vorbirii;
 • iesirea din depresie;
 • ameliorarea stresului si a tensiunii nervoase.

Metodele de tratament care utilizeaza aceasta terapie implica 2 tipuri de efecte din prezenta acestor mamifere asupra pacientilor. Primul tip este reprezentat de un proces fiziologic, care consta in relaxare, efecte ultrasonice si vibroacustice ale animalelor marine asupra oamenilor. Al doilea tip este reprezentat de un proces psihologic. Acesta consta in a juca si a discuta cu delfinii. Ei trateaza oamenii prin undele ultrasonice emise si printr-un fel de comunicare speciala.

Citeste aici ce este Apa alcalina

Terapia cu delfini la copii

Tratamentul copiilor ca urmare a contactului lor direct cu animalele produce stimularea creierului cu modificari pozitive asupra acestora. Aceasta metoda trateaza, de asemenea, anomaliile fizice in dezvoltarea copilului, daca acesta este langa acest mamifer. Doar acest lucru ar trebui facut, respectand masurile de siguranta si dupa consultarea unui medic, care va stabili numarul de sedinte. Prichindelul trebuie sa aiba cel putin 4 ani.

Cum va ajuta cursul de terapie cu delfini:

 1. va permite dezvoltarea unei atitudini diferita fata de copil si de persoanele din jur;
 2. ajuta la iesirea din izolare si manifesta interes pentru lumea exterioara;
 3. contribuie la analiza manifestarilor activitatii creierului si a corpului in ansamblu prin stimulare sensibila;
 4. activeaza dezvoltarea vorbirii copiilor cu autism si inteligenta redusa;
 5. va umple deficitul de emotii pozitive si va oferi sprijin copiilor care se confrunta cu o stare de singuratate.

Terapia cu delfini pentru copiii cu paralizie cerebrala

In primul rand, aceasta este mai degraba o metoda de reabilitare medicala si psihologica decat fiziologica. Cu toate acestea, nu trebuie sa o ignorati, deoarece o atitudine pozitiva joaca un rol important. In plus, terapia intareste apararea organismului, iar ramanerea in apa are un efect benefic asupra bunastarii generale.

Efectele pozitive asupra unui copil cu paralizie cerebrala:

 1. scaderea excitabilitatii nervoase;
 2. dorinta de activitate cognitiva creste;
 3. starea de spirit creste;
 4. vorbirea se imbunatateste.

In perioada anterioara si dupa procedura, se efectueaza o encefalograma atat pentru copil, cat si pentru delfin. Dupa aceea, rezultatele sunt comparate si se ajunge la concluzia cu privire la compatibilitatea celor doi. Daca rezultatul este nesatisfacator, trebuie selectat un alt mamifer.

In timpul reabilitarii copiilor, se observa o eliberare mare de neuropeptida, care are un efect sedativ, imbunatateste somnul si activeaza activitatea mentala.

Animalul marin imbunatateste perceptia umana a vibratiilor cu ultrasunete. El functioneaza bine asupra structurilor biologice a copiilor. Rezultatul este realizat efectiv de masajul vibroacustic. In timpul miscarii, mamiferul creeaza valuri in jurul sau, indreptate in directii diferite. Acestea actioneaza asupra copilului ca un hidromasaj.

Citeste cum functioneaza un Aparat apa alcalina portabil

Terapia cu delfini la persoanele cu autism

2 delfiniIn acest caz, metoda serveste la extinderea zonei de confort. Ajuta la invatarea copilului a contactelor emotionale si non-verbale, precum si la ameliorarea fobiilor. Un program de exercitii personalizat va ajuta copilul sa comunice si sa interactioneze cu animalele, sa-si largeasca orizonturile, sa navigheze in spatiu si sa dezvolte vorbirea.

Cursurile cu un psiholog si un delfin intaresc comunicarea pozitiva si tiparele de comportament. Copilul invata sa se miste corect, dobandeste abilitati de limbaj al semnelor si arata independenta.

Exista inca un punct important in utilizarea metodei de tratament „netraditionala” la copiii care sufera de boala „autismului”. Copilul este expus la frecvente ultra-ridicate, care duc la producerea hormonilor fericirii. Acest hormon ajuta la tratarea patologiei, imbunatatirea procesului de gandire, cresterea imunitatii si intarirea memoriei. Sedintele de terapie imbunatatesc starea de spirit a copiilor. De asemenea, imbunatatesc tonusul general.

Terapia cu delfini la persoanele cu cancer

Astfel de sedinte nu pot fi efectuate pentru persoanele cu cancer. Acest lucru se explica prin faptul ca, in timpul tratamentului, se activeaza procesul metabolic, ceea ce creste riscul de crestere rapida a tumorii. Adica, are loc diviziunea celulara, iar procesul de reproducere a acestora este accelerat, ca urmare a caruia se formeaza 2 celule fiice dintr-o celula mama. Aceasta diviziune, din pacate, poate fi maligna.

Cu toate acestea, in stadiile incipiente ale bolii, aceasta metoda ofera energie pozitiva, care este, de asemenea, foarte importanta.

Ce alte contraindicatii la terapia cu delfini exista:

 1. epilepsie;
 2. interdictii standard pentru tratamentul de reabilitare;
 3. boli infectioase acute.

Terapia cu delfini este un supliment excelent la tratamentul diferitelor boli, dar si ca masura preventiva. Va oferi multa placere si bucurie.

Citeste si Levantica – un miracol al naturii