Putem sta la soare dupa epilarea cu laser?

Pielea epilata cu laser poate fi protejata cu ajutorul cremelor speciale

Putem sta la soare după epilarea cu laser?

Epilarea cu laser este acum unul dintre cele mai populare tratamente cosmetice atat pentru femei, cat si pentru barbati . La urma urmei, cine nu viseaza sa-si ia ramas bun de la parul nedorit pentru totdeauna? Totusi, auzim adesea ca epilarea cu laser si expunerea la soare nu se pot amesteca. Oare este adevarat? Este posibil sa combinati tratamente cu laser si expunerea la soare? Sa aruncam o privire mai atenta.

Evitarea expunerii la soare in timpul epilarii – mit sau realitate?

Da, este o realitate! Intr-adevar, este imperativ sa se evite expunerea la soare a zonelor de piele epilate cu laser, timp de trei saptamani inainte si trei saptamani dupa fiecare sedinta de epilare. Toate cu scopul de a preveni arderea pielii (cu cat pielea este mai bronzata sau mai intunecata, cu atat laserul genereaza mai multa caldura). De asemenea, epiderma este mai sensibila dupa o sedinta de epilare si atfel putem preveni aparitia unor pete maronii sau albe pe zonele epilate. In mod cert, nu v-ati dori sa inlocuiti firele de par inutile cu pete urate sau cicatrici inestetice!

Cheia succesului epilarii cu laser: planificarea tratamentului

Fara indoiala, toamna si iarna raman cele mai bune perioade ale anului pentru a incepe tratamentul de epilare cu laser. Odata cu sosirea verii, parul se va reduce vizibil si va va permite sa va bucurati de zile frumoase in liniste. Tinand cont de faptul ca, chiar daca a trecut peste o luna de la ultima sedinta cu laser, trebuie totusi sa protejati zonele epilate de soare, cu o protectie solara avand un spectru larg. In timpul verii, daca unul sau doua sesiuni de epilare sunt in program, aplicarea atenta si asidua a protectiei solare va proteja pielea de un bronz prea pronuntat care ar interfera cu tratamentul.

Din nou, cheia succesului epilarii cu laser se reduce la o buna planificare a tratamentului. Daca intentionati sa va bucurati de soarele Caraibelor pentru a scapa de frigul iernii, primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa anuntati specialistul tratamentului de epilare cu laser. Cunoscandu-va datele de plecare si de intoarcere, el va putea planifica sedintele, astfel incat tratamentul sa ramana eficient si sigur. De asemenea, va poate sfatui cu privire la protectia solara ideala care se potriveste perfect starii si tipului de piele. Cu un plan de tratament personalizat pentru indepartarea parului cu laser, nu mai exista niciun motiv sa renuntati la o calatorie la care visati de atata timp!