Reguli pentru prevenirea accidentarilor in fitness

despre fitness

reguli fitness

Pentru o activitate eficienta de fitness si alte activitati sportive se recomanda respectarea anumitor reguli care va vor ajuta sa va protejati de leziuni si dureri musculare.

Echipamentul sportiv adecvat este esential

Asigurati-va ca faceti incalzirea inainte de inceperea antrenamentului. Exercitiile simple pentru sarcinile de baza pregatesc muschii si ii fac mai elastici.
Alegeti pantofii potriviti pentru antrenament. Pantofii speciali care nu aluneca pe podea asigura echilibru si siguranta.
Utilizati echipament sportiv adecvat. Protectii moderne pentru genunchi, tampoane, centuri si corsete vor proteja organismul de accidentari. Avand in vedere ca cei mai multi incepatori pot avea ligamentele musculare slabe si oasele subtiri, folosirea de echipamente este imperativa in sala de fitness.
Nu poti sa practici sport in timpul bolii. Multi ignora sanatatea lor proasta si merg la sala de sport. Cu toate acestea, o astfel de instruire devine neproductiva si in detrimentul sanatatii, deoarece un corp slabit nu rezista eforturilor obisnuite in timpul antrenamentului.

Dieta este la fel de importanta

Estimeaza corect dieta si mananca bine. Nu este recomandat sa faci fitness dupa masa, ceea ce va duce la senzatia unei greutati in abdomen. De asemenea, este daunator sa lucrati pe stomacul gol, deoarece in timpul exercitiului nivelul de glucoza din sange va scadea si se va produce oboseala rapida. Prin urmare, se recomanda sa mananci cu 1-2 ore inainte de antrenament si sa adaugati mai multe proteine si vitamine la dieta dumneavoastra.
In timpul exercitiilor fizice intense trebuie sa beti mai multa apa. In timpul eforturilor mari, corpul pierde multa apa impreuna cu transpiratia, deci trebuie sa refaceti apa din corp si sa beti apa curata, plata, fara aditivi.
Daca este necesar, apelati la asistenta in timpul instruirii. Plasa de siguranta pentru exercitii dificile va asigura siguranta si protectie impotriva leziunilor, in special in timpul presei de la banca in pozitia de sus in jos.

Rezultatele nu apar imediat

Opriti antrenamentul atunci cand suferiti de durere. Extindandu-si capabilitatile, multi continua sa se antreneze chiar cu dureri. Cu toate acestea, este mai bine sa terminati antrenamentul inainte de a va recupera de la o eventuala intindere musculara. Daca vă cofruntati, totusi, cu accidentări, atunci trebuie sa vedeti un medic.
Obtineti rezultate treptate. Cei care doresc sa obtina rezultate imediat risca sa isi compromita sanatatea. Prin urmare, trebuie sa evaluati in mod adecvat puterea dvs. si sa va concentrati asupra sanatatii si nu asupra aspectului dorit. Este important sa intelegeti ca antrenamentul este necesar pentru sanatate si ca puteti arata atractiv sub orice aspect – totul depinde de nivelul de iubire de sine.
Faceti exercitii moderat. Incepatorii incearca din greu sa faca exercitiile fara sa simta muschii suprasolicitati. Ca urmare, urmarirea rezultatelor rapide poate duce la separarea fibrelor musculare de tendoane.
Exercitiile regulate fac un corpul sanatos si frumos, dar ingrijirea de sine este de o importanta capitala. Respectarea regulilor simple pentru un fitness eficient face parte din aceasta preocupare, ceea ce va va duce la un echilibru in stilul de viata.