Protejeaza-ti mobila de gradina pe timpul iernii

mobila de gradina pe timpul iernii

mobila de gradina

Fata de alti ani, am avut parte de o toamna destul de blanda, de foarte multe ori cu temperaturi de vara chiar si la finalul lunii octombrie. Temperaturile incep sa scada din ce in ce mai mult, gradina deja si-a pierdut din culoare, asa ca trebuie sa pregatesti chiar si mobila de gradina pentru anotimpul rece. Cum iti pastrezi lucrurile asa le ai si peste ani. Daca vrei ca mobilierul tau sa nu fie afectat de zapada, lapovita si ploaie, e bine sa urmezi sfaturile noastre.

  • Curata mobila de gradina

Este foarte important sa cureti mobila de gradina inainte de sezonul rece. Sterge cu o carpa mobila de praf, panzele de paianjeni si alte impedimente. Poti folosi si apa pentru a curata cat mai bine, in functie de material. Accesoriile decorative e bine sa le speli si sa le depozitezi intr-un loc uscat pana la sosirea primaverii. Fii foarte atent la fiecare obiect din gradina daca vrei sa il folosesti cat mai multa vreme. E important sa iti pregatesti gradina cat mai bine pentru sezonul rece.

  • Depoziteaza mobilierul de gradina

Este indicat sa depozitezi pe timpul iernii mobilierul intr-un spatiu uscat si curat. De recomandat ar fi o debara speciala pentru mobila de bucatarie si ustensilele care ti-au fost de mare ajutor pe parcursul anului. Ai grija sa nu lasi picioarele mobilierului direct pe pamant, mai ales daca este din lemn.

  • Ai grija de gratar

Gratarul poate fi folosit si pe timpul iernii. Chiar si asa, nu il lasa descoperit direct in bataia vantului si a zapezii. Ai grija ca pe timpul iernii sa fie protejat de ploi, mai ales daca este din metal. Poate rugini foarte rapid. E bine sa muti gratarul intr-o magazie sau intr-o incapere unde intemperiile din perioada rece nu il afecteaza.
De fiecare data cand folosesti gratarul, curata-l bine si depoziteaza-l la un loc uscat in magazie pana la o viitoare utilizare. Daca ai un gratar de exterior, din caramida, trebuie sa il protejezi bine si pe acesta. Poti face o usita din lemn care sa obtureze gura gratarului. In acest fel, nu te trezesti ca ploaia si zapada intra in interior, facand aproape imposibila aprinderea focului.