Volvo XC40 – una dintre cele mai sigure masini electrice

Crossoverul XC40 de la Volvo este un concurent redutabil pentru Tesla 3.

Volvo XC40 - una dintre cele mai sigure masini electrice

Crossoverul electric din seria XC40, prima masina electrica a producatorului Volvo va fi lansat astazi si, potrivit companiei, va fi una dintre cele mai sigure masini pe soselele din lumea intreaga.

Modelul electric Volvo XC40 mai sigur decat cel conventional

Volvo Cars va dezvalui noul Volvo XC40, construit in conformitate cu filozofia marcii. Potrivit producatorului, aceasta incrucisare va deveni una dintre cele mai sigure masini de pe drum – in ciuda mai multor noi provocari asociate cu lipsa motoarelor cu ardere interna.

„Indiferent daca masina merge inainte, fie ca este vorba despre un motor electric sau un motor pe gaz, in Volvo pasagerii trebuie sa fie in siguranta”, a declarat Malin Eholm, seful securitatii Volvo Cars. „Modelul total electric XC40 va fi una dintre cele mai sigure masini pe care le-am facut vreodata.”

Pe baza standardelor de siguranta ale XC40 initiale, inginerii Volvo Cars au fost nevoiti sa reproiecteze si sa consolideze structura din fata pentru a face fata lipsei motorului si a pastra pasagerii in siguranta.

„Bazele de siguranta pentru aceasta masina electrica sunt aceleasi ca pentru orice alt Volvo. Exista persoane in interiorul masinii, deci ar trebui sa fie proiectata astfel incat sa fie siguranta maxima pentru pasageri si sofer”, spune Malin Ekholm.

Se remarca faptul ca noul produs va fi asamblat pe platforma modulara Compact Modular Architecture (CMA), care serveste, de asemenea, ca baza pentru alt concept electric marca Volvo, Polestar 2. In ultimul caz, vorbim despre masina electrica a unei filiale a Volvo, care ar trebui lansata intr-o serie in 2020, in calitate de concurent la modelul Tesla 3.

XC40 va fi primul model Volvo cu platforma touch, ADAS

Pentru siguranta pasagerilor si protectia bateriei in caz de coliziune, Volvo Cars a dezvoltat un pachet de baterii unic, ce este protejat de un cadru special din aluminiu extrudat. Cadrul este integrat in interiorul caroseriei, ceea ce creeaza o zona de siguranta absorbanta in jurul bateriei. Plasarea bateriei in partea inferioara a masinii electrice va permite sa reduceti centrul de greutate, ceea ce ofera protectie impotriva bascularii.

Corpul noului XC40 a fost consolidat nu numai in fata, ci si in spate. Motorul electric este integrat in structura caroseriei pentru a distribui mai bine forta de impact intr-o eventuala coliziune si pentru a reduce sarcina oamenilor din interiorul masinii.

Masina electrica Volvo XC40 va fi echipata cu o tehnologie inovatoare de siguranta activa. Acesta este primul model Volvo cu platforma touch Advanced Advanced Assistance Assistance Systems (ADAS), cu software dezvoltat de Zenuity, o asociere comuna intre Volvo Cars si Veoneer.

Noua platforma ADAS este un sistem de siguranta activa scalabil, de ultima generatie, care consta intr-o combinatie din mai multe radare, camere foto si senzori ultrasonici.

Volvo Cars promite sa ofere mai multe detalii despre masina electrica XC40 dupa lansarea oficiala de astazi, 16 octombrie 2019.