China va inaugura primul serviciu de taxi aerian

Baza taxiurilor aeriene va fi pe acoperisul unui hotel.

China va inaugura primul serviciu de taxi aerian

Impreuna cu grupul de turism LN Holdings, compania chineza EHang, dezvoltator si producator de vehicule aeriene fara pilot, va oferi curand oaspetilor lantului hotelier apartinand LN Holdings posibilitatea de a admira obiectivele turistice ale orasului din aer. Primul hotel cu decolare de pe acoperis va fi hotelul LN Garden din Guangzhou.

Zbor deasupra orasului Guangzhou

Liderii companiei EHang si grupului LN Holdings au semnat un acord potrivit caruia o platforma de transport aerian va fi construita pe acoperisul hotelului LN Garden din Guangzhou, oferind oaspetilor acestuia posibilitatea de a face un zbor de agrement peste oras, de a ajunge cu vehiculul aerian in punctul dorit, de a se bucura de un spectacol aerian unic sau doar de a primi o comanda livrata de o drona.

Dupa incheierea contractului, jurnalistii au putut sa urce personal intr-un taxi aerian si sa zboare in jurul hotelului, potrivit cotidianului China Daily. Taxiul aerian autonom EHang 216 este proiectat pentru doi pasageri, fiind echipat cu opt perechi de elice amplasate in jurul unei cabine duble. Viteza sa maxima este de 130 km/ora, iar cea de croaziera – 100 km/ora. Bateria are o autonomie de zbor de 21 minute.

Norvegia si Spania sunt urmatoarele tinte

Acesta nu este primul pas pe care compania Ehang il face spre dezvoltarea activitatii sale in directia turismului. La sfarsitul lunii martie, ea a anuntat ca va efectua teste pilot ale vehiculelor sale aeriene in Norvegia, tara unde se aproba foarte repede orice tip de transport fara emisii de carbon. De asemenea, in Spania, compania intentioneaza sa-si plimbe turistii la inaltime si sa le arate obiectivele orasului Sevilla din perspectiva unei pasari.

La inceputul lunii martie, taxiul aerian EHang 216 a luat parte la exercitii de  combatere a raspandirii coronavirusului, organizate de autoritatile districtului in care se afla orasul Hezhou. O aeronava de marfa fara echipaj EHang 216 a livrat cu succes medicamente pe locul de aterizare al spitalului local, la patru kilometri de punctul de lansare si s-a intors automat la baza.